Al 106.146 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

PIR isolatieplaten

PIR is stevig, licht van gewicht en heeft een hoge isolatiewaarde. Het is daarom niet verwonderlijk dat PIR het meest populaire isolatiemateriaal van dit moment is. PIR isolatie wordt gebruikt voor het isoleren van vloeren, muren, daken en plafonds en nog veel meer! Ook voor na-isolatie is PIR isolatie zeer geschikt, vanwege de hoge isolatiewaarde kunt u namelijk dun isoleren.

Schuin dak isoleren tussen balken met PIR dak isolatieplaten

Een hellend dak kan eenvoudig en goed geïsoleerd worden met PIR platen. U kunt dit zowel van binnenuit als van buitenaf doen. Bent u van plan om een hellend dak te isoleren met PIR aan de binnenkant, kijk dan goed hoe het dak is opgebouwd. Meestal is er een constructie van balken met houten dakbeschot. Als dit uw situatie is, kunt u tussen de balken isoleren. Om de dikte van de platen te bepalen meet u de dikte van de balken en bekijkt u welke isolatiewaarde u wilt behalen. Om de dikte van de platen te bepalen meet u de dikte van de balken en bekijkt u welke isolatiewaarde u wilt behalen. Zo kunt u eenvoudig beslissen welke PIR-isolatieplaten nodig zijn en of dit voldoende is om uw gewenste isolatiewaarde te behalen.

Als u het isolatieproces verder wil versnellen en een perfecte afwerking wil bereiken, overweeg dan voorgelijmde combinatie PIR isolatieplaten met onze grote variatie aan oppervlakken: PIR + Gips, PIR + Fermacell, PIR + OSB, PIR + Underlayment. Zo kunt u in één keer isoleren en afwerken. Denk eraan om polyurethaanschuim tussen de PIR-isolatieplaten te spuiten, zodat er geen lucht tussen kan komen.

Dakisolatie buitenzijde met PIR dakisolatieplaten?
Dit kan met PIR renovatiepanelen. PIR renovatiepanelen zijn speciaal ontworpen voor de na-isolatie van een hellend dak met tengels – en zorgen voor een snelle en efficiënte installatie. Bevestig na het verwijderen van de dakpannen de PIR renovatieplaten op het bestaande dakbeschot (dus van buiten isoleren) met behulp van dakisolatieschroeven. Na het plaatsen van de renovatieplaten kunt u de dakpannen opnieuw aanbrengen.

PIR Isolatieplaten PIR Platen PIR isolatie

PIR isolatieplaten plaatsen op een plat dak

PIR isolatieplaten zijn ideaal voor het isoleren van een plat dak of flauw hellend dak (een hellingshoek tot 20%). Ze zijn licht van gewicht en dun, terwijl ze een zeer hoge isolatiewaarde bieden. Dit zorgt ervoor dat de bouwhoogte wordt geminimaliseerd. PIR isolatieplaten hebben ook een hoge druksterkte, waardoor ze gemakkelijk te belopen zijn tijdens het installeren. Ons uitgebreide assortiment PIR isolatiepanelen kan op maat besteld worden en ook met uw specifieke behoeften bent u aan het juiste adres.

Voor het isoleren van een plat dak of een licht hellend dak wordt vaak gekozen voor de combinatie van PIR (polyisocyanuraat) met EPDM. Wilt u voorkomen dat er een laagje water op een plat dak blijft staan, kies dan voor PIR afschotplaten. Met deze PIR panelen kan het regenwater via één schuine zijde met een helling dikte van 1 of 2 centimeter worden afgevoerd en is de ruimte goed isolerend. Deze platen zijn geschikt voor zowel mechanische als verlijmde dakbedekkingssystemen zoals EPDM, bitumen of PVC dakbedekking. Ook goed om te weten, bij het plaatsen van PIR isolatieplaten komen er geen schadelijke vezels vrij.

Bij het overwegen van de juiste dikte PIR voor plat dakisolatie: het bouwbesluit stelt dat voor nieuwbouw een dak een Rc-waarde van 6,3 m2K/W moet halen. Bij na-isolatie van een bestaande woning is dit Rc 2,1 m2K/W. Afhankelijk van de materialen waaruit uw constructie bestaat, kunt u een geschikte PIR isolatiedikte kiezen. Daarom is het in een bestaande woning altijd een goed idee om op te vragen - en te documenteren - welke materialen zijn gebruikt.

PIR Isolatieplaten plat dak

PIR isolatieplaten voor de vloer

PIR isolatieplaten zijn zeer geschikt als vloerisolatie. Afhankelijk van uw constructie en de daarin gebruikte materialen is het mogelijk om de PIR zowel onder als boven de vloer te plaatsen. Bij bovenvloerse isolatie plaatst u de PIR bovenop uw bestaande vloer (in een frame). Bij vloerisolatie (of kruipruimte isolatie) worden de PIR platen met isolatielijm aan de onderzijde van de vloer bevestigd. Indien u geen kruipruimte heeft en dus op uw vloer wilt isoleren, is PIR een goede keuze, omdat u met een relatief dunne PIR plaat een goede thermische isolatie bereikt. Op deze manier hoeft u zo min mogelijk ruimte in de kamer opofferen. Lees meer over vloerisolatie en de plaatsing ervan.

Als u een kruipruimte heeft, lijmt u de PIR platen rechtstreeks aan de onderkant van uw betonnen vloer. Meestal heeft EPS de voorkeur boven PIR voor isolatie van kruipruimtes. De reden hiervoor is dat PIR duurder is dan EPS isolatie. Hoewel EPS dikker moet worden geïsoleerd om dezelfde isolatiewaarde te bereiken als PIR, maakt dat voor de kruipruimte niet uit. Er is daar vaak voldoende (ongebruikte) ruimte.

Dikte PIR voor betonvloerisolatie:
Benieuwd welke dikte PIR u nodig heeft om een betonnen vloer te isoleren? Idealiter wordt de PIR aan de onderkant van uw betonvloer bevestigd. Volgens het Bouwbesluit mag een betonnen vloer na isolatie worden geïsoleerd met 60 mm PIR, maar als u voldoende ruimte onder uw vloer heeft, adviseren wij u om een dikkere PIR plaat te kiezen. Kiest u bijvoorbeeld voor de 81 mm PIR plaat, dan voldoet u direct aan de nieuwbouweisen van het bouwbesluit en realiseert u een betere isolatiewaarde. Als u een houten vloer wil isoleren vanuit de kruipruimte, dan is PIR niet geschikt. In dit geval is een ademend isolatiemateriaal zoals glaswol of rotswol een betere keuze. Lees meer over het isoleren van een kruipruimte.

PIR Isolatieplaten voor de vloer

PIR isolatieplaten voor de muur

PIR spouwmuren zijn onmisbaar in nieuwbouw. Er zijn speciale spouwmuurisolatie PIR platen met een tand-groef verbinding, zodat ze een perfecte aansluiting hebben. Hiermee wordt een koudebrug voorkomen en is het ook nog eens eenvoudig en snel om de PIR op deze manier aan elkaar te bevestigen. De PIR isolatieplaten worden vastgezet met een spouwankersysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de platen stevig aan de muur worden bevestigd. Dankzij een drukverdeelplaat wordt voorkomen dat de PIR plaat wordt ingedrukt. Wanneer u geen gebruik maakt van de drukverdeelplaten zal dit de isolatiewaarde van de PIR plaat negatief beïnvloeden. Wilt u uitgebreide informatie over het aanbrengen van PIR spouwmuurisolatie? Bekijk hier onze instructievideo.

Keerwanden kunnen ook eenvoudig worden geïsoleerd met een combinatie van PIR isolatieplaten en een verscheidenheid aan secundaire lagen zoals: PIR + gips, PIR + OSB en PIR + Underlayment, PIR + Fermacell. Dit bespaart u veel tijd en moeite en zorgt tegelijkertijd voor een gepolijste afwerking. Als u voor uw badkamer liever PIR dan XPS gebruikt, raden we een combinatie van PIR + vochtbestendige gipsplaten aan.

PIR Isolatieplaten voor de muur
PIR Maatwerk Isolatie

PIR op maat?

Wist u dat wij ook de mogelijkheid bieden om isolatiemateriaal op maat te laten zagen of te verlijmen met plaatmateriaal? Is een product geschikt voor onze zaagservice, dan ziet u dit bij het product in onze webshop staan.

U geeft de gewenste afmetingen aan in het bestelproces en wij gaan er vervolgens direct mee aan de slag! Ook voor de zaagservice geldt; op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis. Heeft u vragen over maatwerk? Of heeft u grote aantallen van verschillende materialen nodig? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies. Tel: +31 (0)316-330365.

Waar is PIR isolatiemateriaal van gemaakt?

PIR is een hard isolatiemateriaal dat u voor veel toepassingen kunt gebruiken. PIR isolatie is uitermate geschikt voor het isoleren van uw (platte) dak, zolder, vloer of (spouw) muur. PIR is een hoogwaardig isolatiemateriaal, omdat u met een dunne PIR plaat al een hoge isolatiewaarde kunt bereiken. Bij PIR isolatie voorzien van een 2-zijdige aluminium cachering, wordt de hoge isolatiewaarde mede bereikt door de aluminium cachering. PIR platen met een dergelijke cachering hebben een hogere isolatiewaarde dan bijvoorbeeld een bitumen- of glasvliescachering. Het laagje aluminium houdt namelijk extra warmte vast. De aluminium cachering zorgt bovendien voor een dampdichte laag die condensatie tegenhoudt.

Hoe wordt PIR isolatie gemaakt?
De reactie van methyleendifenyldi-isocyanaat (MDI) en polyol vindt plaats bij zeer hoge temperaturen. De reactietemperatuur voor de vervaardiging van PUR ligt in vergelijking lager. Bij deze verhoogde temperaturen en in de aanwezigheid van specifieke katalysatoren zal MDI eerst met zichzelf reageren, waarbij een stijf ringmolecuul wordt geproduceerd, dat een reactief tussenproduct is (een tri-isocyanaat-isocyanuraatverbinding). Het resterende MDI en het tri-isocyanaat reageren met polyol om een complex poly(urethaan-isocyanuraat)polymeer te vormen (vandaar het gebruik van de afkorting PUI als alternatief voor PIR), dat wordt opgeschuimd in aanwezigheid van een geschikt blaasmiddel.

PIR Isolatiemateriaal Closeup

Veelgestelde vragen over PIR isolatie

Wat is de rd waarde van PIR Isolatie?

De Rd-waarde van PIR isolatie ligt tussen de 1.36 tot 6.45 m2K/W en de lambdawaarde (?) van PIR isolatie ligt tussen de 0.018 - 0.027 W/mK

In de onderstaande tabel worden enkele algemene RD-waarden (m²K / W) weergeven voor verschillende afmetingen in millimeter van PIR Isolatieplaten:

Wat is pir isolatie?

De populairste PIR-isolatieplaat is een sterke, duurzame en lichtgewicht isolatieplaat. De isolatieplaten zijn aan beide kanten bekleed met een hoogwaardige laag aluminium met daartussen een stijve PIR-isolatiekern. PIR is een verfijning van eerder gebruikte PUR-platen (polyurethaan), die worden gemaakt van schuim en worden gebruikt als stijve thermische isolatie. PIR-platen hebben een hoog warmte-isolerend vermogen. PIR is een afkorting voor polyisocyanuraat. PIR-isolatie is iets duurder dan andere vormen van isolatie, maar het voordeel van PIR platen is dat het isolatiemateriaal weinig ruimte in beslag neemt.

Hoe bevestig je pir platen?

Voor reguliere pir-isolatieplaten die geen groeven hebben, is tape en PU-schuim vereist. Om de platen naadloos met elkaar te verbinden, worden ze langs de bevestiging en aangrenzende zijkanten met PU-schuim bespoten en samengeperst. Om de naad af te werken, koudebruggen te voorkomen en tegelijkertijd de isolatie verder te vergroten, wordt aluminiumtape over de verbindingen aangebracht.

Voor de spouwmuur worden PIR isolatieplaten ontworpen met een tand-en-groefsysteem. Dit voorkomt automatisch koudebruggen en deze platen zijn makkelijker te verbinden met aluminiumtape. De spouwpanelen worden met spouwankers aan de binnenmuren bevestigd.

Er zijn drie mogelijke manieren om een PIR-isolatieplaat aan een muur te bevestigen. Ten eerste kun je de plaat lijmen met PU-schuim. Daarnaast kun je de platen in de muur schroeven met speciale schroeven en verdeelplaten en tot slot kun je spouwankers aanbrengen.

Wat kost pir isolatie per m2?

PIR isolatie is in nieuwe staat leverbaar vanaf €7* per vierkante meter. De prijs ligt echter lager voor PIR B-keus en PIR-outlet. De prijs van een 30 mm B-keus PIR plaat begint bij ongeveer € 5* en de prijs van een Outlet partij begint al (afhankelijk van de grootte van de partij) bij € 200*.

De prijs van PIR isolatieplaten varieert en is onder andere afhankelijk van de dikte van de plaat en de maatvoering. PIR-isolatieplaten zijn duurder dan XPS- of EPS-isolatieplaten vanwege hun hogere isolatiewaarde bij dezelfde dikte. Daarnaast kost PIR-isolatie gemiddeld meer dan rotswol of glaswol, omdat het geschikt is voor het isoleren van vrijwel elk onderdeel van een constructie.

PIR is zo populair in de bouw omdat er geen zware bouwconstructie nodig is om de PIR-isolatie te dragen. En dat scheelt een hoop geld. De prijs van PIR isolatieplaten is afhankelijk van de voorraad MDI; dit is de grondstof voor de productie van PIR.

MDI is de basis voor zowel PUR (polyurethaan) als PIR (polyisocyanuraat). De PIR-prijs is dus afhankelijk van de voorraad MDI, maar ook van de marktwerking. Wanneer de vraag naar PIR stijgt, stijgen ook de prijzen. En dat de vraag naar PIR groot is, bewijzen de enorme aantallen PIR-platen die jaarlijks in de bouw worden gebruikt.

*Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

PIR platen: Welke kant boven?

Bij 2-zijdige aluminium PIR isolatieplaten kunnen beide zijden naar binnen of naar buiten gericht zijn. Als uw isolatieplaten slechts aan één zijde aluminium hebben, gebruik deze zijde dan naar buiten gericht, omdat deze zijde de meeste warmte en straling reflecteert.

Welke dikte PIR isolatie heb ik nodig?

De juiste dikte PIR die u nodig heeft is onder andere afhankelijk van wat u wilt isoleren, hoeveel ruimte u voor de isolatie heeft en welke isolatiewaarde u wilt halen.

Welke lijm voor PIR platen?

Isolatielijm: gebruik Iso-Fix NBS isolatielijm om panelen aan wanden, plafonds of aan elkaar te lijmen (ca. 10 m² per bus). De Isolatieshop Iso-Fix NBS is een kant-en-klaar PU-lijmschuim en is met name geschikt voor het snel verlijmen en monteren van isolatieplaatmateriaal en afwerkplaten.

Wat isoleert beter PIR of PUR?

PIR en PUR hebben als basis dezelfde grondstof: MDI. Het verschil tussen PUR en PIR is dat PIR beter isoleert en bovendien minder brandbaar is. U zou kunnen zeggen dat PIR de verbeterde versie is van PUR. PIR is polyisocyanuraat en PUR heet ook wel polyurethaan. PUR isoleert minder goed dan PIR en bovendien is PIR ook drukvaster. Dat is de reden dat PIR isolatieplaten terrein gewonnen hebben en de reden dat PIR platen zeer populair zijn. PUR was eerder op de markt dan PIR. In de praktijk wordt PUR alleen nog gebruikt voor sandwichpanelen en als purschuim in schuimvorm (spuitbussen) verkocht om naden te dichten tussen PIR platen.

PIR met plaatmateriaal kopen?

Het is bij De Isolatieshop mogelijk om PIR isolatie reeds verlijmd met plaatmateriaal te bestellen. De PIR platen worden door ons verlijmd en kant-en-klaar bij u afgeleverd. De platen worden door ons volvlak verlijmd. Dat betekent dat wij op de volledige PIR plaat lijm plaatsen. Het voordeel hiervan is dat, als u een stuk van de plaat moet zagen, de PIR isolatieplaat niet los raakt van het plaatmateriaal. Bovendien bespaart het u een hoop tijd en moeite, want in plaats van twee handelingen, kunt u uw project in één handeling verrichten. Het afwerken van de platen voor zichtwerk doet u op een later moment.

Vaak kiezen aannemers ervoor om met de kant-en-klaar platen te werken, maar ook particulieren kunnen er hun voordeel mee doen. In ons assortiment vindt u PIR met gips, PIR met Fermacell, PIR met OSB en PIR met underlayment.

Eigenschappen van PIR Isolatie

PIR Isolatieplaten Geluidsisolatie

Is PIR isolatie geluidsisolerend?

U vraagt zich misschien af of PIR goed is voor geluidsisolatie. Het materiaal is een fantastische thermische barrière, maar is op zichzelf een slechte geluidsisolator.

Wanneer enkel PIR platen worden gebruikt voor geluidsdemping hebben deze weinig tot geen werking. Combineert u het met glas- of steenwol, dan biedt het een extra absorberende eigenschap voor de algehele geluidsisolatie. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan onze toepassingspagina: geluidsisolatie.

Wat is de Rd-waarde van PIR platen?

Wat is de Rd-waarde van PIR platen?

Isolatiewaarden en eigenschappen van PIR isolatie

 • PIR platen zijn licht van gewicht
 • PIR platen zijn eenvoudig en snel te verwerken
 • PIR heeft een typische Lambda waarde (Zijn thermische geleidbaarheid) van 0,023 W/(m·K)
 • Drukvast en uitstekend beloopbaar: De druksterkte van hard PIR schuim is 150-400 kPa
 • Een lange levensduur: tussen 25 en 40 jaar
 • PIR isolatieplaten die worden gebruikt voor thermische isolatie van gebouwen hebben meestal een dichtheidsbereik tussen 30 kg/m³ en 45 kg/m³
 • MDI/polyol-verhouding, ook wel de index genoemd (gebaseerd op isocyanaat/polyol-stoichiometrie om alleen urethaan te produceren), hoger dan 180
 • Uitsplitsing van PIR-isocyanuraatbindingen begint naar verluidt boven 200 ° C
an PIR isolatie tegen water?

Kan PIR isolatie tegen water?

Is PIR vochtbestendig? PIR is vochtbestendig, maar niet waterdicht. Zoekt u een waterdicht isolatiemateriaal? Kies dan voor XPS. De XPS platen worden dankzij hun waterbestendige kwaliteiten onder andere voor het isoleren van zwembaden en badkamers gebruikt. Meer weten over verschillende soorten isolatieplaten?

Vochtregulerende folie: Afhankelijk van de plek waar u PIR platen plaatst is wel of geen folie (een vochtwerende laag) nodig. Het doel van een vochtregulerende folie is om uw isolatiemateriaal droog te houden. Waterdamp vanaf de warme kant (meestal vanuit uw woning) mag het isolatiemateriaal niet binnendringen. Gebeurt dat wel, dan kan het vocht in uw muren, plafond of plafondafwerking gaan zitten. Dit resulteert uiteindelijk in vochtproblemen (zoals schimmel) en dat heeft uiteraard desastreuze gevolgen voor de conditie van uw huis.

Welke soort folie heeft u nodig? Een damp-open folie, dampdichte foliedampremmende folie, of een klimaatfolie? Lees het op deze pagina over folie voor isolatiemateriaal.

Wat is de druksterkte van PIR isolatie?

Wat is de druksterkte van PIR isolatie?

PIR isolatieplaten zijn redelijk drukvast. Dat wil zeggen: het is mogelijk om een keertje over de platen te lopen, bijvoorbeeld tijdens het plaatsen. Permanente druk op de PIR platen is echter af te raden.

De druk die een isolatiemateriaal kan dragen wordt aangegeven aan de hand van kilopascal en puntbelasting. Werkt u met minder drukvaste PIR platen die gevoelig zijn voor puntbelasting? Zorg dan voor een goede drukverdeling. Dit bereikt u door het plaatsen van OSB platen die u bovenop de PIR platen legt.

Zoekt u isolatiemateriaal dat drukvaster is dan PIR? In dat geval is XPS een goede keuze. Het voordeel is bovendien dat XPS 100% bestand is tegen vocht. Om deze reden worden XPS platen vaak gebruikt voor vloeren en daken, maar ook voor de isolatie van kelders en zwembaden.

Is PIR isolatie gemakkelijk te hanteren?

Is PIR isolatie gemakkelijk te hanteren?

PIR platen zijn licht van gewicht en drukvast. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te verwerken, maar ook goed te gebruiken voor de isolatie van vloeren. PIR isolatie is wat duurder dan andere isolatiematerialen, omdat PIR moeilijker te produceren is. Daar tegenover staat wel dat PIR isolatie een hoge isolatiewaarde oplevert.

PIR op maat zagen? PIR platen zagen of snijden is het makkelijkste wanneer u hiervoor een gewone zaag, cirkelzaag of een decoupeerzaag gebruikt. Probeer met een zo fijn mogelijk zaagje te werken, want als u een grove zaag gebruikt, dan krijgt u ook een grove afwerking. Om koudebruggen te voorkomen moet u een zo fijn mogelijke structuur creëren. In ons assortiment hebben wij ook een speciale Bahco isolatiezaag die geschikt is voor het zagen van harde materialen, zoals PIR.

Wilt u met een dunne isolatieplaat een hoge isolatiewaarde bereiken, dan zijn PIR platen met een 2-zijdige aluminium cachering een uitstekende keuze. Denkt u erover om PIR te kopen? Op deze pagina leest u er alles over.

Is PIR isolatie brandveilig?

Is PIR isolatie brandveilig?

PIR isolatieplaten zijn in vergelijking met andere isolatiematerialen ‘moeilijk brandbaar’. PIR (polyisocyanuraat) is slecht brandbaar en relatief druk sterk. Tests waarbij de vlam van een gasbrander bij een PIR plaat werd gehouden lieten zien dat het materiaal (in de eerste 15 minuten) geen vlam vatte, maar dat er vooral rook vanaf kwam. Maar dat betekent niet dat PIR of PUR onbrandbaar is. Beide materialen zijn moeilijk te ontsteken (en ze geven bij brand beperkte rookontwikkeling) maar uiteindelijk zal het materiaal vlam vatten en branden.

Bij PIR ontstaat bij brand geen druppelvorming. PIR isolatieplaten op een (betonnen) dak of in een spouwmuur geeft minder risico bij brand dan wanneer het op een stalen dak geplaatst wordt. Isolatiemateriaal zonder brandwerende beplating onder een dak of plafond is sterk af te raden als het om brandveiligheid gaat. Alle isolatiematerialen in het assortiment van De Isolatieshop voldoen aan de huidige eisen van brandveiligheid. 


PIR isolatieplaten kopen zonder cachering

Heeft u PIR zonder een aluminium cacheerlaag nodig? PIR isolatieplaten zijn niet altijd voorzien van een aluminium laagje. Sommige PIR platen hebben bijvoorbeeld een laag bitumenglasvlies- of mineraalglasvliescachering. Wilt u kale PIR isolatie platen, dus zonder toplaag of cachering? PIR platen worden standaard met een aluminium cacheerlaag geleverd. Het is dus helaas niet mogelijk om een PIR-plaat zonder cachering te leveren. U zou in dat geval voor PUR of EPS kunnen kiezen, maar hiervan is de isolatiewaarde wel een stuk minder.

Isoleren met PIR platen

Bent u geïnteresseerd in het isoleren van uw woning met behulp van PIR platen? Velen gingen u voor! Isoleren met PIR platen is een verstandige keuze, want u kunt rekenen op een hoge warmte-isolatie terwijl het isolatiemateriaal weinig ruimte in beslag neemt. Een voorbeeld: u wilt uw zolderdak isoleren van binnenuit. De zolder is niet erg hoog, dus om er rechtop in te kunnen lopen wilt u een isolatiemateriaal hebben dat niet te veel ruimte kost. De zolder is extreem warm in de zomer en stervenskoud in de winter. Geen fijn klimaat om als woonruimte te gebruiken. Met andere woorden u wilt isoleren met PIR platen. Met een PIR plaat van 7 centimeter dik kunt u al een isolatiewaarde van 3,18 halen. Ter vergelijking; een minerale wol plaat (MW35) van 7 centimeter dik zorgt voor een isolatiewaarde van 2. Isoleer zo dik mogelijk tussen de balken met PIR platen en u zult merken dat de volgende keer bij warm of koud weer, uw zolder een aangename ruimte is! Wilt u precies weten hoe u een zolder met PIR platen isoleert? Bekijk deze instructievideo ' zolder isoleren met PIR' waar we haarfijn uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.


Best verkocht
Isolatieshop
  v.a.21,42
  p/m2
  Op voorraad
  Isolatieshop
   v.a.29,96
   p/m2
   Op voorraad
   Isolatieshop
    v.a.19,38
    p/m2
    Op voorraad
    Isolatieshop
     v.a.24,37
     p/m2
     Op voorraad
     Recticel
      v.a.19,76
      p/m2
      Op voorraad
      becom
      Contactgegevens
      Nieuwsbrief

      Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies!

      © 2011-2024 De IsolatieshopJobsPrivacyCookiesAlgemene voorwaardenDeveloped byWebshop by FTLShopFTLShop