Toon prijzen
Excl. btw

Metal Stud

Metal stud profielen zijn de oplossing om eenvoudig een plafond of wand te creëren. Omdat de staanders en liggers van metaal gemaakt zijn weet u zeker dat u met rechte materialen werkt (anders dan met hout). In ons assortiment bieden wij C-profielen, U-profielen en de benodigde accessoires aan. De metal stud profielen voor zowel wand als plafond zijn gemakkelijk op maat te knippen.

Soorten Metal Stud profielen:

De C-profielen en U-profielen zijn licht van gewicht en passen bovendien gemakkelijk in elkaar. Metal Stud is niet geschikt voor het maken van een dragende constructie. Echter hebben wij voor het plafond specifieke profielen en accessoires in ons assortiment. U kunt met een C60/27 en een U27 profiel, en de benodigde accessoires gemakkelijk een strak geïsoleerd plafond realiseren.

Voorbeelden van metal stud plafond systeem accessoires:

  • Directhangers 
  • Kruisverbinders
  • Nonius pennen
  • Nonius onderhangers
  • Bovenhangers

Afwerken van een Metal Stud constructie:

Voor het afwerken van een metal stud constructie wordt vaak een gipsplaat of gipsvezelplaat gebruikt. Wilt u dingen ophangen aan uw metal stud wand dan adviseren wij om een OSB of underlayment plaat eerst te verwerken zodat uw houvast heeft om voorwerpen aan uw wand op te hangen.

Wilt u stap-voor-stap uitleg over het zetten van een metal stud wand? Bekijk ons Metal Stud Stappenplan.