usp icons
Al 107.103 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop
Filteren
Filteren
Sorteren
Prijs
-

Radiatorfolie

Radiatorfolie is een dunne reflecterende folie die u achter de radiator plaatst. Met radiatorfolie wordt stralingswarmte aan de achterkant van uw verwarming tegengehouden, waardoor u energie bespaart. Zelfs als u geen ervaren klusser bent is het plaatsen van radiatorfolie heel eenvoudig.

Radiatorfolie Alkreflex One 0,6x10m (= 6 m²)
rating stars
Meuwissen Gerritsen
  • bulletBreedte (in mm): 600
v.a.4,50p/m2
Op voorraad (69 rollen)

Dankzij radiatorfolie kan er minder warmte ontsnappen en wordt de muur waaraan de radiator bevestigd is niet opgewarmd. Hangt de radiator aan de binnenzijde van de buitenmuur en heeft u geen radiatorfolie geplaatst, dan betekent dit dat u met uw radiator een muur verwarmt die aan de buitenzijde direct de warmte verloren laat gaan. Heel erg zonde van de verbruikte energie en de bijbehorende kosten. De radiatorfolie zorgt er dus voor dat er in huis meer warmte wordt vastgehouden. Hierdoor kunt u met radiatorfolie zo’n 30 euro per jaar besparen. In onze webshop vindt u meerdere soorten radiatorfolie, die tussen de 30 en de 40 euro kosten. In één jaar tijd heeft u de radiatorfolie er dus al (bijna) uit. 

In onze webshop verkopen wij radiatorfolie zonder plakstrip (Alkreflex One). Deze is voorzien van een laag aluminiumfolie die de radiatorfolie damp- en waterdicht maakt. De isolatiewaarde van de radiatorfolie is te danken aan verschillende lagen waaruit de radiatorfolie is opgebouwd. In de lagen bevindt zich stilstaande lucht die zorgt voor de isolerende werking van de radiatorfolie. Voor het bevestigen van deze folie moet u zelf dubbelzijdige tape toevoegen, bijvoorbeeld HPX double-sided tape die u meteen mee kan bestellen in onze webshop. Het is ook mogelijk om magneetstrips te gebruiken voor de bevestiging van de radiatorfolie.

Besparen met radiatorfolie

Door een radiator en het bijbehorende leidingwerk (zie ook buisisolatie) stroomt warm water. Die warmte wordt via de radiator aan de lucht afgegeven. Dit noemen we convectie-warmte en deze manier van warmte afgifte is waar de radiator voor gemaakt is, prima dus. Het grootste ongemak van een radiator is dat er per ongeluk ook stralingswarmte naar de muur achter de radiator (en de ruimte voor de radiator) afgegeven wordt. De convectie-warmte stijgt op naar het plafond en verwarmt van bovenaf de volledige ruimte. Niets mis mee, zou u misschien zeggen, maar de stralingswarmte is eigenlijk heel inefficient. De warmte die aan de voorzijde van de radiator afgegeven wordt is eigenlijk best aangenaam wanneer u snel opgewarmd wilt worden, maar diezelfde warmte wordt ook aan de achterzijde van de radiator afgegeven. Fijn dus dat er zoiets bestaat als radiatorfolie, want daarmee wordt een hoop ellende voorkomen. 

Radiatorfolie plaatsen en bevestigen

Het bevestigen van de radiatorfolie is niet moeilijk, maar het vergt enige oefening. Hoe snel de folie geplaatst kan worden is afhankelijk van de werkruimte die u heeft en hoeveel ruimte er achter de radiator is. Ons advies is om de radiatorfolie eerst op maat te knippen. Meet de breedte van de radiator op of spreid de radiatorfolie voor de radiator uit om te zien hoeveel radiatorfolie u nodig heeft. De grootste uitdaging ligt in de beugels achter de radiator. Knip eventueel een uitsparing uit en maneuvreer de radiatorfolie langs de bevestigingsbeugels. Met magneten bevestigd u de radiatorfolie direct op de radiator. De radiatorfolie met plakstrip (of als u dubbelzijdig tape gebruikt) kan direct achter de radiator op de muur geplakt worden.

becom
Contactgegevens
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies!

© 2011-2024 De IsolatieshopJobsPrivacyCookiesAlgemene voorwaardenDeveloped byWebshop by FTLShopFTLShop