usp icons
Al 108.093 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop
Filteren
Filteren
Sorteren
Dikte (in mm)
Breedte (in mm)
Prijs
-

XPS kantplank

Geïsoleerde kantplanken met XPS isolatiemateriaal zijn uitermate geschikt als koudebrug onderbreker in vloerconstructies. Zoals bijvoorbeeld: overgang tussen kozijn en metselwerk of fundering. Bekijk hieronder ons complete assortiment geïsoleerde kantplanken.

rating stars
Isolatieshop
  • bulletDikte (in mm): 100
  • bulletBreedte (in mm): 300
  • bulletMateriaal: XPS (geëxtrudeerd polystyreen)
v.a.104,48p/m2
Niet op voorraad

Wat zijn geïsoleerde kantplanken:

Geïsoleerde kantplanken worden voornamelijk toegepast als koudebrug isolatie bij toepassingen zoals bijvoorbeeld: een fundering of overgang tussen kozijn en metselwerk. Daarnaast is het gebruikelijk om kantplanken als afwerking te gebruiken onder raamkozijnen, deurkozijnen en schuifpuien. Kantplanken worden het meest toegepast op de fundering of het metselwerk ter hoogte van het maaiveld. Het maaiveld is het grondoppervlak van een terrein. Bij het opbouwen van loodsen worden kantplanken vaak rondom toegepast tussen de stalenprofielen en gevelbekleding om zo koudebruggen te voorkomen.

De manier van opslaan van geïsoleerde kantplanken is zeer belangrijk. Zorg ervoor dat de kantplanken horizontaal en op een droge plek worden opgeslagen.

Voordelen van geïsoleerde XPS kantplanken:

Mochten de kantplanken in het zicht blijven omdat deze ter hoogte van het maaiveld worden geplaatst, dan is dat geen enkel probleem. De kantplanken van De Isolatieshop zijn verlijmd met een cementplaat van 8mm dik met een grijze of antraciet kleur cementplaat van 10mm dik. Omdat de kantplanken beschikken over XPS isolatie zijn de kantplanken ongevoelig voor rot en schimmelvorming. Door de sponning aansluiting op de kopse kant van de plank zijn de kantplanken gemakkelijk te monteren en sluiten ze naadloos op elkaar aan.

Isolatiewaarde van XPS Kantplanken:

De isolatiewaarde van de kantplanken wordt bepaald door de lambdawaarde en de dikte van het isolatiemateriaal. Hieruit ontstaat een Rd-waarde. Hier onder vindt u een overzicht met de isolatiewaarden van onze kantplanken.

De Isolatieshop biedt kantplanken aan met 2 verschillende diktes XPS.

Kantplank met 100mm dik XPS Rd-waarde: 2.85

Kantplank met 50mm dik XPS Rd-waarde: 1.55

Verwerken van geïsoleerde kantplanken:

Plaatsen van de XPS kantplank bij een onderdorpel of kozijn:

Als u de XPS kantplank gaat gebruiken voor het plaatsen tussen een fundering en onderdorpel of kozijn, adviseren wij om over de gehele lengte aan de bovenzijde twee strepen oplosmiddelvrij kit aan te brengen. Zo voorkomt u vochtoverdracht tussen de kantplank en de dorpel. Als u de kantplank heeft geplaatst tussen de fundering en het kozijn of dorpel, zorg er dan voor dat de kantplank iets terug ligt ten opzichte van de voorzijde van de dorpel of kozijn. Klem vervolgens de kantplank vast met wiggen en breng aan de onderzijde wat specie aan.

Plaatsen van de XPS kantplank bij een gevelsysteem:

Als u de XPS kantplank gaat plaatsen bij een gevelsysteem, bevestig dan de geïsoleerde kantplanken tegen de achterkant van de constructie (zijkant van de betonvloer). U kunt de kantplank bevestigen met cementgebonden tegellijm, PU-lijm of High-Tack. Breng op de gehele omtrek van de te verlijmen zijde van de kantplank een streep lijm aan. Vervolgens brengt u ook om de 30cm strepen lijm aan op de volledige breedte. 

Het is ook mogelijk om een zigzag patroon aan te houden. Denk bij dit proces aan de droogtijd van de gebruikte lijm. Plaats de kantplank daarna op de zijkant van de betonvloer en druk de plank goed aan. Bij gebruik van tegel- of PU-lijm adviseren we te stempelen voor optimale hechting. Maakt u gebruik van high-tack? Dan is dit niet nodig. Voor optimaal resultaat laat u tussen twee kantplanken altijd 4mm over zodat er genoeg ruimte is voor uitzetting van de materialen.

Kantplanken mechanisch bevestigen:

Als de XPS kantplanken meer dan 35% boven het maaiveld uitkomen of een hoogte hebben van 400mm of hoger, dan dient u de kantplanken mechanisch te bevestigen. U kunt hiervoor het beste inslagpluggen of betonschroeven voor gebruiken.

Tip: Boor de XPS kantplank voor met de juiste diameter boor die overeenkomt met de te gebruiken schroeven.

Mocht u de kantplanken willen verven, maak dan gebruik van dampdoorlatende muurverf zonder oplosmiddelen. Heeft u vragen of bent u op zoek naar advies over XPS kantplanken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze specialisten.

becom
Contactgegevens
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies!

© 2011-2024 De IsolatieshopJobsPrivacyCookiesAlgemene voorwaardenDeveloped byWebshop by FTLShopFTLShop