Toon prijzen
Excl. btw

PIR + OSB

Wij verlijmen OSB-plaatmateriaal met PIR-isolatieplaten. Met deze constructie-afwerkplaten kunt u isoleren en afwerken in één handeling. PIR + OSB-platen worden vaak toegepast voor het isoleren van wanden en plafonds. Het OSB-plaatmateriaal is stootvast, maar door de ruwe structuur niet erg geschikt voor zichtwerk. Daarom wordt de combinatie PIR+OSB meestal gebruikt voor het isoleren van garages. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de PIR + OSB-platen achteraf te voorzien van gipsplaten, waardoor er een stootvaste en fraai afgewerkt geheel ontstaat.

Bekijk onze verlijmde PIR + OSB-panelen voor snel en eenvoudig na-isoleren van voorzetwanden of daken. U bevestigt deze panelen eenvoudig met ventilatielatten op uw wand of plafond (om ventilatie te waarborgen en houtrot te voorkomen). De PIR-isolatie is voorzien van een aluminium laag welke dienst doet als dampremmende folie.

Voor- en nadelen van PIR + OSB:

+ Stootvast en beperkt vochtbestendig
+ Voordeliger dan underlayment
+ Verkrijgbaar in 9 of 18mm dik
- Minder geschikt voor zichtwerk

Wij kunnen u dit maatwerk leveren met 9mm of 18mm OSB-plaatmateriaal. De 18mm OSB-platen zijn daarbij voorzien van een tong-groef-verbinding voor een betere afsluiting van uw isolatie. Werkt u de isolatie liever af met gipsplaten? Kijk dan bij de PIR-isolatie met gipsplaten.


Vragen over deze verlijmde PIR-isolatieplaten? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.