usp icons
Al 107.638 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Wat te doen tegen vocht en schimmel in huis?

Leestijd: 1 min

Heeft u vocht en schimmel in huis? Schimmels ontwikkelen zich alleen in vochtige omgevingen. Het kan dus eigenlijk niet anders dan dat de schimmel in uw huis ontstaan is door een vochtprobleem.

Een goede isolatie in uw woning kan de nodige condensatie voorkomen, maar dit is afhankelijk van het vochtprobleem in uw woning. Vloerisolatie en dakisolatie kunnen de luchtvochtigheid in uw woning optimaal houden, maar een goede basis van uw woning is hierbij essentieel. 

Schimmel en vocht in muur

Vochtige binnenmuren

Is de gevel van uw huis vochtig en kan de buitengevel niet drogen? Dan kan het vocht dat zich in de gevel bevindt doorslaan naar de binnenmuren. Het gevolg is uiteraard dat de binnenmuren ook vochtig worden en dat is te zien aan lelijke kringen op het behang of zelfs donkere plekken met schimmel. Los altijd eerst uw vocht en schimmel probleem op voordat u met isolatiemateriaal aan de slag gaat. 

Helpt isoleren tegen schimmel?

Isolatiemateriaal lost een vochtprobleem niet op. Dit komt omdat er meer vocht in de muur zit dan kan worden afgevoerd. Door de isolatie wordt meer warmte vastgehouden, maar na verloop van tijd raakt door condensatie de isolatie gevuld met vocht. Hierdoor verliest de isolatie zijn werking. 

Wist u dat … glaswol te vergelijken is met een suikerspin?
Wanneer de draden vochtig worden, gaan ze aan elkaar plakken. Het materiaal hecht zich aan elkaar en kan nooit meer z’n originele vorm aannemen. Hierdoor wordt de isolatiewaarde nihil.
De Isolatieshop B.V.
03-03-21
becom
Contactgegevens
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies!

© 2011-2024 De IsolatieshopJobsPrivacyCookiesAlgemene voorwaardenDeveloped byWebshop by FTLShopFTLShop