usp icons
Al 107.037 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Schuin dak isoleren met PIR platen - Stappenplan

Leestijd: 2 min

Heb je plannen voor het na-isoleren van je dak? In dit artikel beschrijven we stap-voor-stap hoe je PIR renovatieplaten kunt bevestigen op een schuin dak. Voordat we beginnen laten we eerst zien wat je allemaal nodig hebt voor deze isolatieklus.

Array

Stap 1 | Verwijder je dakpannen, panlatten en tengels

Begin met het verwijderen van je dakpannen, panlatten en tengels. Let hierbij op dat je zorgvuldig te werk gaat en de dakpannen niet beschadigt wanneer je dezelfde dakpannen na het isoleren weer op je dak wilt leggen.

Stap 2 | Controleer of je dakbeschot nog in goede conditie is

Kijk vervolgens goed of je dakbeschot nog draagkrachtig, schoon, vlak en droog is voordat je begint met het plaatsen van de PIR renovatieplaten. Is dit niet in goede conditie, dan is het belangrijk om het dakbeschot eerst in goede staat te brengen.

Stap 3 | Breng een dampremmende PE folie aan

Breng nu een hoogwaardige dampremmende P.E. folie aan met een overlap van 10 cm. Werk de naden af met Vast-R folie tape basic.

Stap 4 | Bevestig een afschuifregel

Bevestig een afschuifregel aan de gootzijde van het dak. Spuit een ril flexibele pur op de bovenzijde van de afschuifregel voordat je begint met het plaatsen van de PIR renovatieplaten.

Stap 5 | Breng de PIR renovatieplaten aan op het dakbeschot

Breng de platen, met de tengels naar boven, aan op het dakbeschot. Om de renovatieplaten te bevestigen, maak je gebruik van renovatieplaat dakschroeven. Deze schroeven schroef je dóór de daktengel in de oplegging. Je gebruikt 3 stuks per oplegging. Dus 3 in je muurplaat, 3 in elke gording, en 3 in je nok.

Let op: de schroef moet minimaal 6 centimeter langer zijn dan je tengel en je PIR-plaat samen.

Stap 6 | Werk de renovatieplaten af met flexibele pur

Werk de PIR renovatieplaten onderling en aan de zijkanten luchtdicht af met flexibele pur. Met deze pur kun je gemakkelijk kieren afdichten.

Stap 7 | Breng de spinvliesfolie aan op het dak

Breng nu de spinvliesfolie horizontaal aan op het dak. Laat ook hier een overlap van 10 cm tussen de aangebrachte banen. Niet de folie vervolgens vast op de tengels met roestvrijstalen nietjes en werk het vervolgens af met Vast-R transparant tape basic.

Tip: Heb je veel kieren tussen je dakpannen (bijv. Oudhollandse dakpannen)? Kies dan voor uv-bestendige folie i.v.m. zonlicht.

Stap 8 | Bevestig de panlatten

Bevestig vervolgens de panlatten op elke kruising met een tengellat met behulp van de houtschroeven. Ten slotte kun je de dakpannen weer terug op het dak plaatsen.

Instructievideo - Schuin dak isoleren met PIR platen

Wil je graag stap-voor-stap zien hoe je een hellend dak isoleert met PIR renovatieplaten? Bekijk dan ook onze bijbehorende instructievideo.

Heb je vragen over het stappenplan of ben je op zoek naar advies op maat? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Gerelateerde artikelen

Plat dak van buitenaf stappenplan
De Isolatieshop B.V.
2022-03-30

Hoe isoleer ik mijn plat dak van buitenaf? Op deze vraag geven wij antwoord in dit handige stappenplan. Aan de hand van 7 eenvoudige stappen leggen wij uit hoe u uw plat dak kan isoleren. Een plat dak...

Lees meer
Een schuin dak van binnenuit isoleren met glaswol - Stappenplan
De Isolatieshop B.V.
2024-02-26

In dit stappenplan leggen we uit hoe je eenvoudig je schuine dak van binnenuit kunt isoleren met glaswol en welke materialen en toebehoren je daarbij nodig hebt. Door het dak te isoleren met glaswol h...

Lees meer
De Isolatieshop B.V.
18-09-23
becom
Contactgegevens
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies!

© 2011-2024 De IsolatieshopJobsPrivacyCookiesAlgemene voorwaardenDeveloped byWebshop by FTLShopFTLShop