Al 106.146 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Plat dak van binnenuit stappenplan

Leestijd: 2 min

U wil uw plat dak isoleren van binnenuit, maar hoe gaat dat in zijn werk? In dit eenvoudige stappenplan leggen wij u in 9 stappen uit hoe u uw plat dak kan isoleren. Een plat dak isoleren van binnenuit gaat volgens de koude dak manier. Dit houdt in dat het isolatiemateriaal aan de onderkant van de dragende constructie van het platte dak komt.

Stap 1 | Dakafmetingen

Meet de ruimte tussen de balken en tel hier 1 à 2 centimeter bij op. Deze extra breedte zorgt ervoor dat de plaat zich dadelijk goed tussen de balken klemt.

Stap 2 | Snijd isolatieplaten

Snijd de eerste isolatieplaat op maat, dit gaat het makkelijkst met een speciaal isolatiemes.

Stap 3 | Plaats het isolatiemateriaal

Plaats de op maat gesneden isolatieplaat nu goed strak in de constructie. Herhaal de vorige stappen totdat de hele constructie is gevuld met isolatieplaten. Zorg er ook voor dat de platen onderling goed aansluiten.

Stap 4 | Snijd en plaats isolatiefolie

Vervolgens snijdt u de benodigde hoeveelheid damp regulerende klimaatfolie op maat. Plaats de klimaatfolie strak tegen de isolatieplaten aan en zorg ervoor dat u overlap creëert tussen de verschillende folielagen.

Stap 5 | Vastnieten

Per aangebrachte laag maakt u gebruik van een nietmachine om de folie vast te maken aan de houten balken.

Stap 6 | Gebruik isolatietape

Nadat de nietjes zijn geplaatst werkt u deze af met een laag spinvlies tape. De tape kan over de lengte van de constructie geplaatst worden over de punten waar overlap tussen de verschillende folies is en waar de nietjes zich bevinden.

Stap 7 | Luchtdicht afwerken

Voor een luchtdichte aansluiting van de folie op de muren wordt er een folie kit gebruikt. Spuit een ril kit over de lengte van de muur waar deze de muur raakt.

Stap 8 | Plaats het rachelwerk

Nadat de kit is opgedroogd plaatst u een rachelwerk met een hartafstand van 60 cm tegen de huidige constructie. Voor het rachelwerk kunt u gebruikmaken van panlatten.

Stap 9 | Afwerking

Voor de afwerking kunt u kiezen uit verschillende soorten damp open plaatmateriaal. In dit voorbeeld maken wij gebruik van gipsplaten. U schroeft deze eenvoudig tegen het eerder aangebrachte regelwerk. Gebruik hiervoor speciale gipsplaatschroeven.

Instructievideo plat dak isolatie

Heeft u vragen over het stappenplan of bent u op zoek naar advies op maat? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

De Isolatieshop B.V.
30-03-22

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.

becom
Contactgegevens
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies!

© 2011-2024 De IsolatieshopJobsPrivacyCookiesAlgemene voorwaardenDeveloped byWebshop by FTLShopFTLShop