usp icons
Al 108.093 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Isolatiepremie op dakisolatie of zoldervloerisolatie

Leestijd: 3 min

UPDATE: De aanvraagtermijn voor de premie dakisolatie of zoldervloerisolatie - doe-het-zelf is verlengd tot 30 juni 2024.

Bent u een doe-het-zelver en van plan om op korte termijn te gaan isoleren? Lees dan vooral verder. Een gemiddelde woning verliest de meeste warmte via het dak. Het is daarom een goed idee om ervoor te zorgen dat uw hellend dak of plat dak goed geïsoleerd is. Het isoleren van een dak of zoldervloer is eenvoudig en makkelijk te realiseren. Door te isoleren kunt u de kosten van uw energiefactuur aanzienlijk reduceren. Maar wist u ook dat er premies beschikbaar zijn om uw isolatiekosten terug te krijgen? Via Fluvius kunt u per vierkante meter een bedrag variërend tussen €6,- en €12,- terugkrijgen.

Aan welke premievoorwaarden moet ik voldoen?

Om in aanmerking te komen voor de isolatiepremie op dakisolatie of zoldervloerisolatie, moet u voldoen aan de volgende eisen:

Kenmerk Onderdeel
Belangrijk De isolatie moet zelf geplaatst zijn.

De premie is geldig voor de aankoop van het isolatiemateriaal.

De aanvraag moet worden ingediend bij Fluvius uiterlijk binnen de 2 jaar na de datum van de eindfactuur.

De premie is geldig voor facturen met datum tussen 1 juli 2022 tot en met 30 april 2024 en mogen op het moment van de aanvraag maximaal 2 jaar oud zijn. Enkel deze facturen komen in aanmerking voor de berekening van het premiebedrag.

Het isolatiemateriaal mag in verschillende lagen worden geplaatst, maar de totale Rd-waarde moet groter zijn dan of gelijk zijn aan 4,5m² K/W. De Rd-waarde van een eventuele bestaande isolatielaag mag niet worden meegerekend om de minimumwaarde van 4,5 m² K/W te behalen.
Verplicht toe te voegen Een kopie van alle facturen.

Het attest investeerder met technische informatie over de geplaatste isolatie.

Foto’s die de plaatsing staven van de aangebrachte dakisolatie of zoldervloerisolatie.
Toe te voegen indien van toepassing Aanvragen op papier moeten vergezeld zijn van het aanvraagformulier en het attest.

Een kopie van de aanvraag van stedenbouwkundige vergunning.

Een bewijsstuk dat u beschermde klant bent.

Het makkelijkst is om de premie online aan te vragen. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om eventuele opvolgingen, zoals het aanvullen van ontbrekende informatie, makkelijk door te voeren. Het aanvragen van de premie is mogelijk tot en met 30 april 2024. U kunt uw aanvraag hier gelijk starten.

Dakisolatie of zoldervloerisolatie

Bij De Isolatieshop denken wij graag met u mee. Wilt u aan de slag met dakisolatie? Bekijk dan onze pagina over dakisolatie of volg een van onze stappenplannen: Hellend dak, zolderisolatie, plat dak isolatie van binnen uit/buiten af. Maakt u weinig tot geen gebruik van uw zolder, dan is het aan te raden om de zoldervloer te isoleren. Dit is niet alleen eenvoudig maar ook de goedkoopste oplossing. Kies een minerale wol – zoals glaswol of rotswol – en verwerk het in soortgelijke volgorde als een hellend dak van binnenuit.

Een overzicht van premiebedrag(en):

Beschermde afnemer Uitsluitend nachttarief Bedrag (in euro's en vierkante meters)
Nee Nee €6,- / m2
Nee Ja €8,- / m2
Ja Nee €9,- / m2
Ja Ja€12,- / m2

Ontdek ons assortiment dakisolatie en zoldervloerisolatie

Veelgestelde vragen over isolatiepremie op dakisolatie of zoldervloerisolatie:

Disclaimer: De Isolatieshop B.V. kan niet aansprakelijk worden gesteld als een consument op basis van deze informatie zijn/haar premie niet krijgt – het toekennen van de premie blijft de uiteindelijke beslissing van Fluvius.

Heeft u nog andere vragen over de isolatiepremie op dak- of zoldervloerisolatie of wilt u advies op maat? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Gerelateerde artikelen

Een schuin dak van binnenuit isoleren met glaswol - Stappenplan
De Isolatieshop B.V.
2024-02-26

In dit stappenplan leggen we uit hoe je eenvoudig je schuine dak van binnenuit kunt isoleren met glaswol en welke materialen en toebehoren je daarbij nodig hebt. Door het dak te isoleren met glaswol h...

Lees meer
Zolder isoleren van binnenuit stappenplan
De Isolatieshop B.V.
2022-07-28

Wilt u uw zolder isoleren maar weet u niet waar u moet beginnen? Volg dan dit eenvoudige stappenplan, waarin stap voor stap staat beschreven wat u nodig heeft en hoe u dit het beste kan aanpakken. De ...

Lees meer
De Isolatieshop B.V.
03-02-23
becom
Contactgegevens
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies!

© 2011-2024 De IsolatieshopJobsPrivacyCookiesAlgemene voorwaardenDeveloped byWebshop by FTLShopFTLShop