Al 106.146 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Hellend dak glaswol stappenplan

Leestijd: 3 min

De meest makkelijke en goedkope manier om uw dak van binnenuit te isoleren, is met glaswol. Daarnaast heeft glaswol een goede isolatiewaarde. Doordat glaswol flexibel is, is het makkelijk te verwerken. Glaswol is in verschillende samenstellingen te verkrijgen. Om uw dak te isoleren kunt u kiezen uit glaswol kale rol, glaswolplaten en glaswol rol met spijkerflens.

Stap 1 | Dakafmetingen

Meet de diepte en breedte van de balken (ook wel spanten genoemd) van uw rachelwerk. Kijk bij het uitkiezen van de glaswol naar de dikte die het beste past bij uw constructie. (U kunt ook de diepte en breedte van de spanten meten en vervolgens de lengte en breedte van het gebouw meten en vermenigvuldigen met tweemaal de spanwijdte van de spanten door de lengte van het gebouw. ) Dit geeft bij benadering een totaal van de benodigde isolatiematerialen.

Stap 2 | Isolatiemateriaal kiezen

Kies vervolgens een glaswol product, zoals de Isover Systemroll 700 of de Knauf Glaswol Naturoll 035. Als u liever glaswol installeert zonder u zorgen te maken over een aparte isolatiefolie tussen de afwerking en het isolatiemateriaal, dan is het ook mogelijk om de ISOVER Rollisol Plus of de Knauf Glaswol TR312 met spijkerflens te kopen. Deze tutorial gaat verder alsof er een folie is geïnstalleerd.

Stap 3 | Isolatiefolie kiezen

Voor een luchtdichte isolatie die uw producten tevens beschermt tegen vochtschade dient u tijdens het verwerken van het isolatiemateriaal ook een isolatiefolie toe te voegen zoals de Miofol 125 AV dampdichte folie.

Stap 4 | Tapes kiezen

Kies zelfklevende tapes en kitten voor voegen, overlappingen en aangrenzende oppervlakken. Een goed voorbeeld voor het afplakken van folies is de VAST-R Totaal Tape. Dit zorgt voor een luchtdichte installatie bij de hoeken en doorvoeringen.

Stap 5 | Isolatiemateriaal op locatie

Breng het isolatiemateriaal naar de plaats waar u het wil installeren. Open vervolgens de glaswolverpakking en rol het glaswol uit. Het materiaal zal terugkeren naar zijn originele dikte, waarna het klaar voor gebruik is.

Stap 6 | Isolatiemateriaal snijden

Meet en snij de rol af met een isolatiemes om op de spantbreedte te passen en laat op beide afmetingen 10 mm extra over. Dit zorgt voor een goede pasvorm tussen de balken doordat het klemt.

Stap 7 | Aanbrengen van het isolatiemateriaal

Installeer de glaswol door deze tussen de spanten te duwen en te wrijven. Voor moeilijk bereikbare plaatsen kunt u een isolatie-poker of een bezem gebruiken om de glaswol voorzichtig op zijn plaats te duwen. Zorg ervoor dat u het isolatiemateriaal niet met te veel kracht samendrukt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de glaswol zijn vorm verliest waardoor deze een mindere werking heeft.

Stap 8 | Folie aanbrengen

Wanneer er isolatie is aangebracht tussen de balken, gaat u verder met het aanbrengen van de folie. Creëer bij het aanbrengen van de folie steeds een kleine overlap op de punten van de spanten. Niet de folie vervolgens vast met een nietmachine. Gebruik de isolatietape om de folieoverlappingen af te dichten, zodat er een luchtdichte laag ontstaat.

Stap 9 | Afwerking

Gebruik tot slot de door u geselecteerde afwerkingsplaten zoals gipsplaatOSB of gipsvezelplaten om de installatie te voltooien. Daarna kunt u verven of pleisteren voor een perfecte afwerking.

Heeft u vragen over het stappenplan of bent u op zoek naar advies op maat? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

De Isolatieshop B.V.
28-07-22

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.

becom
Contactgegevens
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies!

© 2011-2024 De IsolatieshopJobsPrivacyCookiesAlgemene voorwaardenDeveloped byWebshop by FTLShopFTLShop