Toon prijzen
Excl. btw

Alternatief voor purschuim isolatie

Leestijd: 2 min

Pur-isolatie kan schadelijk zijn

Het aanbrengen van purschuim is een veel voorkomende methode om woningen te isoleren. Uit een vertrouwelijk rapport van Royal Haskoning (RTL nieuws) blijkt echter dat bij het verkeerd aanbrengen van purschuim, schadelijke stoffen vrij kunnen komen die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken bij bewoners. Om deze reden pleiten deskundigen ervoor minder tot geen gebruik meer te maken van pur-isolatie.

Oorzaak en gevolgen van giftig purschuim

Isolatie van purschuim is niet altijd gevaarlijk. Alleen bij een foute verwerking, zoals een verkeerde mengverhouding van de stoffen of het te snel en in te grote hoeveelheden aanbrengen waardoor het purschuim sterk gaat opwarmen, kan voor serieuze gezondheidsklachten zorgen.

Mogelijke gezondheidsklachten zijn onder andere allergische reacties, hevige irritaties, huiduitslag, vermoeidheid en het kan mogelijk zelfs kanker veroorzaken. In het belang van de volksgezondheid zien deskundigen daarom het gebruik van purschuim graag afnemen. Meer informatie over purschuim en uw gezondheid kunt u lezen in dit PUR artikel (RIVM).

Alternatieve oplossingen voor purschuim

Vloerisolatie

Voor vloerisolatie kunt u gebruik maken van verschillende alternatieven. Zo worden voor betonnen vloeren vaak EPS-, PIR- of XPS-isolatieplaten gebruikt. Houten vloeren worden vaak geïsoleerd met glaswol, steenwol of houtvezel. Door uw vloer goed te isoleren voelt de vloer minder koud aan en tocht het minder. Ook zal het vochtpercentage in uw woning afnemen. Dit zal uw energiekosten verlagen en ten goede komen van het woonklimaat

Dakisolatie

Welke alternatieven er voor dakisolatie gelden hangt af van uw behoefte. Wilt u uw dak van buiten isoleren? Dan wordt vaak gebruik gemaakt van PIR-renovatieplaten. Wanneer u uw dak van de binnenkant wilt isoleren, wordt veelvuldig steenwol, glaswol, minerale wol of houtvezel ingezet. Het belang van goede dakisolatie is dat het veel warmte binnen de constructie houdt en het een akoestische werking heeft. Dit verhoogt de leefbaarheid en verlaagt de energiekosten.

Muurisolatie

Ook voor muurisolatie heeft u naast purschuim een ruime keuze aan isolatiemateriaal. Zo kunt u voor zowel een spouwmuur, scheidingswand of voorzetwand gebruik maken van steenwol, glaswol, of houtvezel. Voordelen van geïsoleerde muren is dat u energiekosten bespaart en geluidsoverlast tegengaat.

Deze isolatiematerialen zijn naast vloer-, dak- en muurisolatie ook vaak geschikt voor andere toepassingen. Bij De Isolatieshop kunt u terecht voor al deze purschuim alternatieven en als u voor 14:00 bestelt, ontvangt u uw isolatiemateriaal de volgende werkdag al!

De Isolatieshop B.V.
25-08-22

Opmerkingen (0)

Laat een bericht achter.