Al 106.650 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Fabels en Feiten over isolatiemateriaal

Leestijd: 3 min

Over isoleren en isolatiemateriaal wordt een heleboel gezegd en geschreven. Dat maakt het moeilijk om de zin tussen alle onzin te ontdekken. In dit artikel nemen we 7 veelvoorkomende aannames over isolatiemateriaal onder de loep en ontdekken de feiten én fabels.

Isolatiemateriaal kan niet schimmelen

Overal in de lucht bevinden zich sporen van schimmels. Deze sporen kunnen zich op isolatiemateriaal hechten en wanneer ze in contact komen met vocht, dan kan hierdoor schimmel op het isolatiemateriaal ontstaan. Vocht is overigens op alle fronten slecht voor uw isolatiemateriaal. Het is daarom zeer belangrijk om vocht op de juiste manier af te voeren. Deze stelling is dus een fabel. 

Vocht kan gereguleerd worden met folie. Lees ons uitvoerige artikel over het belang van een folie of kijk direct in de webshop, bijvoorbeeld bij het product klimaatfolie.

Isolatiemateriaal kan een vochtprobleem oplossen

Isolatiemateriaal lost een vochtprobleem niet op. Heeft u vochtige muren? Er zit meestal meer vocht in de muur dan binnen afzienbare tijd op natuurlijke wijze kan worden afgevoerd. Na verloop van tijd raakt daardoor ook de isolatie gevuld met vocht en verliest de isolatie zijn werking. Deze stelling is daarom een fabel.

Lees meer over het oplossen van vochtproblemen in huis

Een Damp-open folie en een dampdoorlatende folie zijn niet hetzelfde

Dampopen folie is gemaakt om vocht de gelegenheid te geven naar buiten toe te verdampen.

Het verschil tussen een damp-open folie en een dampdoorlatende folie is vooral de hoeveelheid waterdamp die de materialen doorlaten. Een damp-open folie laat namelijk meer waterdamp door dan een dampdoorlatende folie. Dit zijn twee hele verschillende functies die niet met elkaar verward moeten worden. Bovenstaande stelling is daarom een feit.

Er bestaat ook nog zoiets als klimaatfolie. Klimaatfolie is een folie dat als dampremmer aan de binnenzijde (de warme zijde) van het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Deze folie is een intelligente dampremmer, waardoor de folie voor een optimaal klimaat in uw woning zorgt. Lees op deze pagina meer over klimaatfolie

Glaswol en rotswol bieden dezelfde geluidsisolatie

Voor rotswol wordt per m2 meer product gebruikt dan voor glaswol. Des te meer massa, des te beter de geluidsisolatie. Daarom wordt gezegd dat rotswol een betere geluidsisolatie biedt dan glaswol. De lambdawaarde van beide producten is echter vrijwel identiek. Bent u opzoek naar een isolatiemateriaal dat ideaal is voor geluidsisolatie? Bekijk dan ook eens ons assortiment Pavatex
Lees meer over geluidsisolatie 

PIR is op iedere plek te gebruiken

Zoals voor ieder isolatiemateriaal geldt: de plaats waar geïsoleerd moet worden bepaalt welk product het beste is om te gebruiken. Soms is dat PIR; vanwege z’n hoge isolatiewaarde en z’n relatief dunne vorm. Maar soms kunt u PIR beter niet gebruiken, bijvoorbeeld wanneer u isolatiemateriaal nodig heeft dat kan ‘ademen’. Deze stelling is dus een fabel. Onze adviseurs kunnen u verder helpen bij de keuze voor het beste isolatiemateriaal. Neem contact op met onze isolatie experts.

Ook zonder kruipruimte is vloerisolatie mogelijk

Ook wanneer er geen kruipruimte onder uw woning aanwezig is is het mogelijk om vloerisolatie aan te brengen. U isoleert in dat geval niet de onderkant van uw vloer, maar de bovenzijde. Om zo min mogelijk ruimte te verliezen wordt met dun isolatiemateriaal gewerkt, zoals PIR-platen. Deze stelling is daarom een feit. 

Isolatiechips en isolatieparels zijn hetzelfde

Isolatiechips hebben per m2 een lagere isolatiewaarde dan isolatieparels. U heeft dus een dikkere laag isolatiechips nodig om dezelfde isolatiewaarde te bereiken als met isolatieparels. Isolatiechips zijn goedkoper en dat is de reden dat veel klanten voor chips kiezen. Deze stelling is daarom een fabel.

Heeft u echter weinig ruimte onder uw vloer, dan zijn de isolatie parels een goede optie. Voor de parels heeft u namelijk aan een dunne laag genoeg voor de ideale isolatiewaarde. 

Heeft u last van een natte kruipruimte en is het vochtprobleem de voornaamste reden voor u om de kruipruimte te isoleren? Dan is bodemisolatie vaak de beste oplossing. Hierbij bedekt u de bodem van de kruipruimte met parels of chips.

Lees meer over de toepassing van isolatiechips en isolatieparels.

De Isolatieshop B.V.
04-03-21
becom
Contactgegevens
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies!

© 2011-2024 De IsolatieshopJobsPrivacyCookiesAlgemene voorwaardenDeveloped byWebshop by FTLShopFTLShop