usp icons
Al 108.929 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

De Isolatieshop deelnemer van ETIM Nederland

Leestijd: 1 min

De Isolatieshop is vanaf nu deelnemer van de ETIM standaard, maar wat houdt dat eigenlijk in? Het Europees Technisch Informatie Model (ETIM) is een afspraak over welke technische kenmerken van producten op een gestructureerde manier digitaal worden aangeleverd door fabrikanten. Deze afspraak is gemaakt binnen de branche tussen fabrikanten en andere ketenpartners in de bouw- en technieksector. De informatie kan door andere ketenpartners geraadpleegd worden via standaard software en gebruikt worden in oplossingen als ERP-systemen, PIM-systemen, CMS-systemen van webshops, datapools en BIM-modellen.

Voordelen ETIM

De standaard brengt veel voordelen met zich mee. Zo ook voor bouwbedrijven en installateurs. De ETIM geclassificeerde data is eenvoudig te controleren op het gebruik van de juiste producten. Afnemers kunnen productdata makkelijker vinden en verwerken in een digitaal bouwdossier. Hiermee kunnen zij sneller voldoen aan wet- en regelgeving als de Wet Kwaliteitsborging (Wkb) en de maatstaf MilieuPrestatie Gebouwen (MPG).

Een handige animatie over de werking van de ETIM-standaard.

Benieuwd naar ons profiel op Ketenstandaard.nl? Bekijk het hier. Heeft u naar aanleiding van dit verhaal vragen over de ETIM standaard of bent u op zoek naar advies over isolatie? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

De Isolatieshop B.V.
08-12-22
becom
Contactgegevens
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies!

© 2011-2024 De IsolatieshopJobsPrivacyCookiesAlgemene voorwaardenDeveloped byWebshop by FTLShopFTLShop