usp icons
Al 108.093 woningen zijn geïsoleerd met de Isolatieshop

Prijzen isolatiemateriaal per m2

Leestijd: 3 min

Wanneer er geïsoleerd moet worden is meestal de eerste vraag: wat kost isolatie? De prijs van isolatie per m2 hoeft niet hoog te zijn. En wanneer u voor outlet isolatiemateriaal kiest, dan wordt de isolatie prijs nog veel aantrekkelijker. 

De prijs van isolatiemateriaal per m2 is dus te overzien, maar wist u dat ook het plaatsen van isolatiemateriaal heel voordelig kan? Het aanbrengen van isolatiemateriaal kunt u namelijk eenvoudig zelf doen, waardoor u kosten bespaard. Onze experts adviseren u graag over uw isolatieklus. 

Voordat u met uw isolatieproject begint wilt u weten wat isolatie kost. Hieronder vindt u een overzicht van vanaf prijzen voor A-keus isolatiemateriaal.

Wist u dat er weer subsidie voor isolatie beschikbaar is in 2021? Lees meer!

Prijs isolatie per m2
Isolatie    Prijs per m² (vanaf)(60mm)
Platdak isolatie € 2,27
Hellenddak isolatie € 2,27
Scheidingswand isolatie € 2,27
Betonvloer isolatie € 5,02
Houtenvloer isolatie € 2,27
Kruipruimte isolatie € 8,40

De prijs van het isolatiemateriaal dat u nodig heeft is naast de soort isolatie óók afhankelijk van de dikte van het desbetreffende isolatiemateriaal. Bel onze experts voor persoonlijk advies 0316-330365.

De prijs van het isoleren van een vloer, muur, kruipruimte of dak kan als snel oplopen. Om grip op de kosten te houden, is het handig om vooraf inzicht te hebben in de kosten van het isolatiemateriaal. Hieronder vindt u een overzicht van de prijzen bij een isolatiedikte van 60mm. 

Wat zijn de kosten van isolatiemateriaal per m2?

Isolatiemateriaal met Rd-waarde   Vanaf-prijs per m² (60mm)
Rotswol plaat (Rd 1,60)  € 4,61 
PIR plaat (Rd 2,72) € 10,79
XPS plaat (Rd 1,80) € 8,17
EPS plaat (Rd 1,65) € 4,92
Glaswol plaat (Rd 1,60) € 2,37
Minerale wol plaat (Rd 1,70) € 3,68

Vloerisolatie

Wilt u aan de slag met vloerisolatie? Houd er dan rekening mee dat het isoleren van een vloer ongeveer 5 tot 30 euro per m2 kost. De prijs varieert omdat het afhankelijk is van het materiaal dat u kiest om mee te isoleren. Gaat u voor glaswol of voor PIR? Let hierbij ook op of het isolatiemateriaal van uw keuze op de door u gekozen plek geplaatst kan worden in verband met vocht. Vraag onze experts om advies. 

Dakisolatie

Een ijskoude zolder in de winter en peentjes zweten in de zomer: deze ongemakkelijk kunt u verminderen door uw dak te isoleren. De prijs van dakisolatie is afhankelijk van het soort dak dat geïsoleerd moet worden. Is het een puntdak of een platdak? Wilt u vanuit de binnenzijde of vanaf de buitenzijde isoleren? 

Voor het isoleren van de binnenzijde van een dakconstructie wordt meestal gekozen voor glaswol of rotswol. Houd rekening met een prijs van 6 tot 15 euro per m2 voor glaswol. Kijk hier voor de actuele prijzen van glaswol en van rotswol. Is de oppervlakte van uw dak 100 m2? Dan kunt u rekenen op ongeveer 1000 tot 2500 euro aan isolatiemateriaal. Wilt u de buitenkant van uw dak isoleren, dan wordt de prijs meestal twee keer zo veel. 

Voor het isoleren van een plat dak adviseren wij rekening te houden met een prijskaartje van 1500 tot 3500 euro. Dit is afhankelijk van het oppervlak dat geïsoleerd moet worden, het gekozen isolatiemateriaal en overige kosten. 

Kruipruimte isolatie

In het assortiment van De Isolatieshop vindt u isolatiechips en EPS-parels. Deze materialen lijken op elkaar, maar hebben in de praktijk een andere toepassing. 

DI-chips zijn relatief goedkoop en ze zijn heel gemakkelijk om aan te brengen. Dit is de reden dat veel mensen voor isolatie-chips kiezen. Daarnaast zijn ze goed te combineren met glas- of rotswol. Lees meer over DI-chips. 

EPS parels zijn bijzonder geschikt als bodemisolatie (bij een vochtige kruipruimte). U kunt ze natuurlijk ook combineren met een vorm van vloerisolatie en zo dubbelop profiteren van de voordelen. Bekijk onze EPS-parels. 

De prijs voor de isolatie van een kruipruimte van 60m2 kost ongeveer tussen de 1350 en 1600 euro.

Aan bovenstaande prijzen kunnen geen rechten worden ontleend


Onze actuele prijzen 

  • Wilt u de exacte prijs van het door u gewenste materiaal weten? Neem dan een kijkje in onze webshop. Hier kunt u op basis van het aantal te isoleren vierkante meters een kostenberekening maken met de rekenhulp. Heeft u grotere aantallen nodig? Vraag dan een persoonlijke offerte aan.
  • Heeft u nog andere vragen over de kosten van isolatiemateriaal? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.De Isolatieshop B.V.
03-03-21
becom
Contactgegevens
Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies!

© 2011-2024 De IsolatieshopJobsPrivacyCookiesAlgemene voorwaardenDeveloped byWebshop by FTLShopFTLShop